Top 10 parimat elektriautot

Elektriautod on turul olnud juba aastast 1834 ning nende populaarsus on koos Tesla võidukäiguga viimaste aastate jooksul hüppeliselt kasvanud. Inimesed on hakanud panustama keskkonnasõbralikesse autodesse ja otsima mooduseid, kuidas vältida fossiilkütuste kasutamist. Elektriautodele heidetakse ette aga aku lühiajalist vastupidavust ning sagedast laadimise vajadust. Nüüd toomegi teie ette kümme parima läbisõiduga elektriautot, millest mõnedega võib isegi muretult roadtrip’ile minna.

10. Smart Electric Drive

smartKõige väiksema 110 kilomeetrise sõiduulatusega ning 41 hobujõuga Smart on ka nende kümne seas kõige soodsama hinnaga. Selle nutika auto saab soetada umbes 23 000 € eest.

9. Ford Focus Electric

fordTraditsiooniline Fordi pere liige Focus on saadaval ka elektriautona. Focus Electricul on 143 hobujõuga mootor ning sellega jõuab rahulikult Tallinnast Paidesse sõita, paremal päeval isegi Imavereni välja – auto sõiduulatus on 122 km. See on vaikne ja mugav auto, mida võrreldakse tavalise Focusega. Aku laadimine on autol kiire, aku saab täis vaid 3,5 tunniga. Auto maksab umbes 26 000 €.

8. BMW i3

bmwVäljanägemiselt kui Nissan Juke parim semu, on see auto oma peletavast väljanägemisest hoolimata maailma esimene elektriauto seeriatoodangu mudel, mida disainides on mõeldud jätkusuutlikkusele igal sammul, alates selle auto väljatöötamisest kuni toodangu ja igapäevakasutuseni. Auto sõiduulatus on umbes 130 kilomeetrit ning selle hind algab 40 000 €.

7. Chevrolet Spark EV

chevyVäike ja väle kaheukseline Spark EV kiirendab 0-100km/h 7,9 sekundiga ning on sõiduulatusega 132 kilomeetrit. Sellise sõiduki saab kätte 25 000 € eest.

6. Volkswagen e-Golf

volksKlassikaline pereauto, mis keskeakriisi järgselt tavaliselt asenduse leiab, on nüüdsest saadaval ka elektrisõidukina ja teeb oma uudse tehnoloogiaga punastele sportautodele silmad ette. Pealtnäha ei pruugi aru saadagi, et tegemist on elektriautoga, sest mudel on äravahetamiseni sarnane tavalisele Golfile. E-Golfi sõiduulatus küündib 133 kilomeetrile. Eesti turuni see auto veel jõudnud ei ole. Selleks, et saada endale selline masin, tuleb eraldada rahakotist umbes 38 000 €.

5. Nissan Leaf

nissanKompaktne viieukseline Nissan võimaldab 135-kilomeetrist sõiduulatust. Hetkel vaat et kõige populaarsem ja enim nähtud elektriauto Eestis. Nissan Leafi saab tellida ka koju ukse ette – taksofirmad Välk ja Elektritakso sõidavad just selle sama autoga. Auto on saadaval erinevate varustustasemetega, milleks on Visia, Acenta ja Tekna, hinnad algavad alates 33 000 €.

4. Mercedes B-class Electric Drive

mercedesMercedes ei ole jäänud alla konkurentidele ning on omalt poolt pannud välja luksusliku välimusega elektriauto. Sellisega julgeks isegi oma uuele silmarõõmule külla minna. Mercedese Electric Drive’i sõiduulatus on umbes 135 kilomeetrit ning hinnaks umbes 37 000 €.

3. Fiat 500e
FDS_564997See „vaikne itaallane“ järgib Fiati tunnusmärgiks kujunenud disainijoont ning hoolimata ohutust välimusest, kiirendab see 0-100km/h 8,4 sekundiga ning hinnaks on tal 28 000 €.

2. Kia Soul EV

2016-kia-soul-1Kial on 27 kWh võimsusega aku ning sõiduulatus on tal veidi eesrindlikum, 150 km. Soul EV aku on võimalik laadida 30 minutiga 80% täis. Auhinnatud disainiga auto ei ole Eestis müügil, kuid tema sisepõlemismootoriga vend Kia Soul, on esindustes saadaval. Kia Soul EV hind on umbes 30 000 €.

1. Tesla Model S P90D

tesla model s p90dElektriautode lipulaev Tesla on loonud auto, mis kiirendab 0-100 km/h vaid 2,8 sekundiga. Model S P90D-l on 90 kWh suutlikkusega aku, mis võimaldab Tesla USA andmete kohaselt 430-kilomeetrist sõiduulatust, kasutades 210 vatt-tundi kilomeetri kohta. Tegemist on sõidukiga, mis näitab kõigile teistele turul olevatele elektriautodele tagatulesid. Sellise iluduse eest tuleb välja käia 104 000 €. Ootame aega, mil kõneall olev liikur jõuaks ka Autolevi klientide valikusse.

 

Sirvi Autolevi autode valikut!

Autolevi on lihtne ja usaldusväärne rendikeskkond autoomanikele ja rentijatele.

Alusta juba täna:

Otsingu teostamiseks on vajalik märkida asukoht!

Saan aru ×